Avantajele Nașterii În Apă

    Există multiple metode de a da naștere copilului tău, iar nașterea în apă este una dintre cele mai folosite. Aceasta a devenit din ce în ce mai populară și utilizată în ultimii ani, de mămicile din întreaga lume, deși metoda a fost pusă în aplicare și studiată, în anul 1960. 

     Dacă îți dorești să fii una dintre femeile care dau naștere prin acest procedeu, este recomandat, ca înainte să te informezi cât de mult poți, pentru a vedea dacă tu sau copilul tău prezentați contraindicații. Mai mult decât atât, ar fi indicat să urmezi cursuri de pregătire, precum gimnastica specifică. De asemenea, cu 2-3 săptămâni înainte de naștere, poartă o discuție, cu medicul obstetrician sau moașa, în care să puneți la punct toate detaliile.

    Maternitatea GynMed vrea să îți fie alături atât pe parcursul sarcinii, cât și în momentul nașterii. Astfel, echipa noastră este pregătită să îți ofere toate informațiile de care ai putea avea nevoie și cele mai bune condiții, la cele mai înalte standarde. 

Avantaje Pentru Mamă

  • Scăderea semnificativă a durerii. În timpul nașterii, mama va fi pusă într-un bazin cu apă caldă (37 de grade), temperatura fiind menținută constantă cu ajutorul unui dispozitiv special. În acest fel, apa caldă va relaxa musculatura și articulațiile și va ajuta la eliberarea de endorfine, substanțe naturale analgezice. Ca urmare, este redusă și nevoia de calmante sau alte tipuri de medicamente sau anestezii.

 

  • Un travaliu mai scurt. Travaliul este partea cea mai extenuantă, în timpul unei nașteri obișnuite, având o durată de până la 14 ore. Prin intermediul nașterii în apă, durata travaliului se reduce considerabil. Cu toate acestea, apa nu trebuie să fie foarte fierbinte, pentru a nu reduce intensitatea contracțiilor. Contracțiile cu intensitate scăzută înseamnă și un travaliu mai lung. 

 

  • Recuperare post-natală rapidă. Există multe cazuri în care femeia se ridica din bazin la câteva minute după ce a dat naștere. Într-adevăr, procedura trebuie făcută sub atenta supraveghere a unui specialist, iar după terminarea nașterii, pacienta trebuie monitorizată. Cu toate acestea, spre deosebire de nașterea prin cezariană, care presupune o tăietură, sau nașterea naturală clasică, în care poate fi necesară epiziotomia (incizia de la vagin la anus), nașterea în apă nu include leziuni ale vaginului. 
Mama cu nou nascut - Maternitatea Gyn Med

Avantaje Pentru Nou-Născut

  •  Trecerea mai delicată de la viața intrauterină la cea extrauterină. Trecerea din mediul intrauterin, în cel extrauterin, reprezintă un șoc pentru nou-născut. Acest șoc poate fi diminuat considerabil dacă din lichidul amniotic, copilul va trece direct în mediul acvatic. În cazul în care vă îngrijorați că nou-născutul se poate îneca, acest pericol este inexistent. Specialiștii afirmă că fătul va respira cu ajutorul cordonului ombilical.

 

  • Scăderea necesității medicamentelor. În timpul celorlalte tipuri de nașteri, se obișnuiește administrarea analgezicelor, lucru care poate avea efecte negative și care poate afecta grav sănătatea nou-născutului.

Maternitatea Gyn Med

Prin urmare, există numeroase avantaje ale nașterii în apă, însă este nevoie să te informezi înainte și să ceri sfatul specialiștilor.

Maternitatea GynMed vrea să fie alături de tine în această perioadă, iar în acest scop, echipa noastră te așteaptă pentru a îți oferi cele mai bune servicii medicale, oferite cu ajutorul aparaturii de ultimă generație. 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Informare

In clinica noastra se respecta toate masurile impuse de autoritati ca urmare a prevenirii si raspandirii virusului SARS-COV2 (Covid19).
Ca urmare, toti pacientii ce urmeaza a fi suspusi unor interventii vor fi testati in clinica noastra si internati numai dupa rezultatul NEGATIV al testului.