Nașterea cu Entonox (gaz ilariant)

     Cu certitudine că, a da naștere unui copil este unul dintre cele mai frumoase lucruri, de care o femeie este capabilă. Suntem siguri că nașterea te va împlini și îți va schimba viața radical, dar și modul în care vezi anumite situații.Toate cele menționate anterior, într-adevăr, aduc multă fericire și împlinire, dar la pachet cu acestea, vin și durerile pe care trebuie să le suporți în timpul nașterii propriu-zise.

 

     

Dacă ești însărcinată și te pregătești să devii mămică, cu siguranță ai aflat deja că sunt numeroase metode prin care poți da naștere bebelușului tău. Două dintre cele mai cunoscute posibilități sunt nașterea naturală și cea prin cezariană. Cu toate acestea, cele două alternative, pot fi adaptate după preferințele și nevoile fiecărei paciente. 

Dacă alegi să naști în maternitatea GynMed Craiova, vei avea disponibile trei pachete: nașterea naturală clasică, nașterea prin cezariană și nașterea naturală în apă cu Entonox (gaz ilariant). Deși cea din urmă variantă este probabil și cea mai puțin cunoscută, în ultimii ani a devenit din ce în ce mai utilizată, deoarece este metoda cea mai puțin dureroasă. 

Ce este Entonoxul?

Această substanță este denumită Entonox sau gaz ilariant și este un amestec dintre oxigen, care se află în proporție de 50% și protoxid de azot, tot în proporție de 50%. Entonox este folosit adesea la naștere și cu puțin timp înainte, însă utilizarea pe o perioadă mai lungă de timp este contraindicată. Spre deosebire de alte analgezice, pacientelei care folosesc gaz ilariant, prezintă mult mai puține efecte adverse, iar dacă totul decurge normal, pacienta își poate relua activitățile imediat după.

Dacă alegi acest analgezic, pe perioada nașterii și a travaliului, Entonox  îți va fi administrat printr-o mască facială specială, care are atașată o valvă. Valva se va deschide, doar când tu vei inspira, ceea ce înseamnă că ai control deplin asupra debitului de gaz, cu ajutorul propriei respirații. 

În timpul travaliului și nu numai, este indicat să îl folosești doar în prezența personalului medical specializat. Acesta te va îndruma și îți va spune cu precizie când trebuie să inhalezi analgezicul. În principiu, ar trebui să începi să inspiri în momentul în care simți apariția unei noi contracții. Efectul acestuia va dura aproximativ două-trei minute.

Avantajele nașterii cu Entonox (gaz ilariant)

Alegerea acestui tip de analgezic, te va ajuta extrem de mult pe tot parcursul nașterii, având numeroase avantaje, precum:

  • Libertate în timpul nașterii. Este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante avantaje și asta deoarece, te poți mișca în voie pe tot parcursul nașterii. De asemenea, îți poți controla singură administrarea, fapt ce te va face să te simți mai liniștită și mai relaxată.
  • Reduce durerea și anxietatea. Spre deosebire de alte tipuri de anestezii, Entonox are capacitatea de a reduce nu doar durerea, cât și anxietatea, fără a afecta în vreun fel sistemul nervos, efectul acestuia durând doar câteva minute. Multe paciente au afirmat faptul că odată ce inspirau acest gaz ilariant, se simțeau ca și cum ar pluti, în același timp rămânând total conștiente. 
  • Nu există riscul de a afecta fătul. Referitor la Entonox, nu s-au evidențiat reacții adverse îngrijorătoare. Acest analgezic nu va afecta în niciun fel sănătatea bebelușului tău. În plus, nu influențează în mod negativ crearea legăturii dintre mamă și nou-născut și nici adaptarea la procesul de adaptare.

Maternitatea Gyn Med

Maternitatea GynMed Craiova pune accent pe sănătatea ta și a copilului tău. Alege să fii în siguranță cu noi și vizitează-ne site-ul pentru mai multe informații și detalii!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Informare

In clinica noastra se respecta toate masurile impuse de autoritati ca urmare a prevenirii si raspandirii virusului SARS-COV2 (Covid19).
Ca urmare, toti pacientii ce urmeaza a fi suspusi unor interventii vor fi testati in clinica noastra si internati numai dupa rezultatul NEGATIV al testului.